Skip to main content

Volkswagen Concept Cars

Concept cars zijn prototypen of studiemodellen van auto’s. Concept cars worden gebruikt om te kijken of een auto werkt zoals hij moet werken, maar ook om te kijken of een bepaald model een beetje populair is bij het publiek. Als dit het geval is, weten de makers van de auto dat de auto waarschijnlijk goed verkocht zal worden, wanneer deze in de verkoop gaat.

 

Volkswagen concept cars

Net als de vele andere merken, doet ook Volkswagen mee aan het maken van concept cars, om zo het publiek te prikkelen en te enthousiasmeren over de nieuwste Volkswagen auto’s. Volkswagen heeft diverse concept cars ontwikkeld, zoals de T-Roc, de Bulli en de Concept-T. Al deze auto’s zijn volledig verschillend en hierin toont Volkswagen haar talent in het maken van verschillende soorten auto’s. Voor alle soorten mensen probeert Volkswagen de juiste concept car te ontwikkelen, zodat het automerk allerlei verschillende doelgroepen bereikt. Zo is er de Space Up!; een auto die geschikt is voor een heel gezin. Maar ook is er de XL1, voor mensen die van snel en stoer rijden houden. U hoort het al: voor iedereen is er wel iets bij de Volkswagen concept cars!

Volkswagen  Space Up!

Space Up Concept 

Het merk Volkswagen

Het merk Volkswagen is een Duits automerk. Hoewel het automerk Duits is, begon het Volkswagen verhaal bij de Oostenrijkse Ferdinand Porsche. Porsche had in 1922 plannen om een goedkope, goed werkende auto te produceren, maar heeft dit niet gedaan omdat hier geen interesse voor was. Echter, Adolf Hitler gaf later opdracht  om een wagen voor het volk te maken. Zo ontstond de Volkswagen: een degelijke, stevige auto, geschikt voor een gezin. Hoewel Volkswagen in die tijd special voor het Duitse volk gemaakt en bedacht werd, is het inmiddels uitgegroeid tot een geliefd automerk. Volkswagen auto’s zijn betrouwbaar, degelijk en van een zeer goede kwaliteit. Dit maakt Volkswagen een zeer belangrijke speler op de automarkt.

Audi Prologue

Audi Concept Cars

Concept cars zijn prototypen of studiemodellen van auto’s. Concept cars worden gebruikt om te kijken of een auto werkt zoals hij moet werken, maar ook om te kijken of een bepaald model een beetje populair is bij het publiek. Als dit het geval is, weten de makers van de auto dat de auto waarschijnlijk goed verkocht zal worden, wanneer deze in de verkoop gaat.

 

Audi concept cars

Audi is veel bezig met het ontwikkelen van nieuwere, betere en mooiere auto’s, om zo te zorgen dat het publiek geïnteresseerd en geprikkeld blijft als het gaat om nieuwe auto’s van het automerk Audi. Audi maakt al concept cars sinds 1969, toen Audi startte met de 80 Prototype. Inmiddels heeft Audi al heel wat concept cars ontwikkeld, zoals de GT Cabriolet, de Quattro Spyder Concept en de TT-R DTM Prototype. De laatste concept car die ontwikkeld werd door Audi, is de Prologue. Deze auto van Audi staat bekend als de ultieme vernieuwing van dit automerk. De auto is mooi, snel en luxe.

Audi Prologue

Audi Prologue 

Quattro Spyder Concept

Het merk Audi

Het merk Audi is een Duits automerk. Dit automerk werd opgericht door August Horch; een ex-Benz werknemer die samen met drie andere collega’s een bedrijf is gestart. De Latijnse vertaling van August Horch is Audi; vandaar de naam van dit automerk. Audi staat bekend om haar vernieuwende auto’s. Ook is Audi veel bezig met het ontwikkelen van auto’s die gebruikt worden voor racen. Audi ontwerpt veel sportauto’s die hun kwaliteit tonen in snelheid en uiterlijk. De stijl van Audi maakt dit een geliefd automerk bij velen, maar ook de kwaliteit, de kracht en de uitstraling van deze auto’s is zeer populair. Audi bestaat al meer dan 100 jaar en is nog steeds een grote speler op de markt van auto’s.

Ford GT Concept Cars

Ford Concept Cars

Concept cars van Ford

Concept cars zijn prototypen of studiemodellen van auto’s. Concept cars worden gebruikt om te kijken of een auto werkt zoals hij moet werken, maar ook om te kijken of een bepaald model een beetje populair is bij het publiek. Als dit het geval is, weten de makers van de auto dat de auto waarschijnlijk goed verkocht zal worden, wanneer deze in de verkoop gaat.

 

Ford concept cars

Ook Ford doet mee aan het ontwikkelen, uitproberen en presenteren van de zogenoemde ‘future cars’. Eén van Fords concept cars is de Ford GT. Deze ontzettend luxe, high-tech auto is een raceauto die bedoeld is om “gewoon mee door de straten te rijden”. Kortom: de auto heeft de uitstraling en de kracht van een racewagen, maar is “rustig” genoeg om rustig mee te kunnen rijden met medeweggebruikers om u heen. De Ford GT is niet alleen snel, maar deze auto is ook een lust voor het oog, waardoor de auto ongetwijfeld een groot succes zal zijn bij het publiek.

Het merk Ford

Ford, of Ford Motor Company, is een Amerikaans automerk. Ford is niet zomaar een automerk: het is één van de grootste autofabrikanten in de wereld. In 2010 stond Ford zelfs op de vierde plek als het ging om de vraag wie de grootste autobouwer in de wereld was. Ford werd bedacht door Henry Ford. Deze Henry Ford werd geboren in 1863 en had een passie voor machines. Ford is zelf gaan experimenteren met benzinemotoren en het lukte hem uiteindelijk om een auto te laten rijden. Na dit succes startte Ford een autobedrijf op. In eerste instantie liep dit bedrijf niet goed, maar nadat het bedrijf een doorstart kreeg als de Henry Ford Company, liep alles gesmeerd. Vanaf dat moment is het automerk Ford gaan groeien en inmiddels heeft het automerk zichzelf neergezet als één van de beste automerken ter wereld.

 

 

Schadeverleden van een auto

Het achterhalen van het schadeverleden

Het kopen van een tweedehands auto is ontzettend leuk! Waarschijnlijk verheug je je al helemaal op je nieuwe occasion. Ook het verkopen van een auto is leuk, omdat je hier een leuk bedrag voor hoopt te krijgen. Echter, bij het kopen of opkopen van een auto, is het verstandig om een aantal zaken goed in de gaten te houden. Door het kenteken van een auto op te vragen of op te zoeken, kan je een hoop informatie achterhalen over de auto die nuttig kan zijn als je van plan bent om een auto (op) te kopen, zoals de verkoopwaarde van de auto en het schadeverleden van een auto. Het opvragen van het kenteken van de auto in kwestie kan je helpen om het schadeverleden van een auto te bekijken en zo te bepalen of de auto de moeite van het kopen waard is. Ook als je een auto wil opkopen of een auto wil verkopen, kan dit zeer interessant zijn. Hieronder vind je meer informatie over het schadeverleden van een auto, hoe je dit schadeverleden opvraagt en in welke gevallen het interessant of slim is om het schadeverleden op te vragen. Lees dus snel verder!

 

Hoe achterhaal je het schadeverleden van een auto met een kentekencheck?

Het schadeverleden van een auto is een optelsom van alle schade die een auto gereden heeft. Dit kan schade zijn die veroorzaakt is door de vorige eigenaar van de auto, maar het kan ook schade zijn die gereden is door eigenaren daarvoor. Het schadeverleden van een auto heeft invloed op de verkoopwaarde van een auto en daarom is het belangrijk om dit op te vragen. Het schadeverleden van een auto kan je eenvoudig opvragen door het kenteken van de auto op te vragen of op te zoeken. Via het kenteken van een auto kan je een kentekencheck doen. Bij een kentekencheck wordt belangrijke informatie over de auto, waaronder informatie over het schadeverleden, opgevraagd bij het RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Het RDW houdt informatie bij over alle voertuigen die in Nederland geregistreerd staan. Deze informatie bevat ook gegevens over de schade die een auto gereden heeft. Het RDW geeft jou, na het doen van een kentekencheck, informatie over het schadeverleden, waarna jij kunt bepalen of de auto nog in goede staat is.

 

Waarom is het achterhalen van het schadeverleden belangrijk?

Het achterhalen van het schadeverleden van een auto is heel belangrijk, zowel als je een auto wil kopen als wanneer je een auto wil verkopen of opkopen. Op basis van het schadeverleden is het eenvoudig om de verkoopwaarde van een auto vast te stellen. Als een auto veel schade gereden heeft, is de auto dus in minder goede staat en wordt de verkoopwaarde van de auto lager. Controleer jij het schadeverleden van een auto niet als je een occasion wil gaan kopen? Dan kan het zomaar zijn dat jij veel teveel betaalt voor een auto die in minder goede staat is dan jij denkt. Ook kan het zijn dat je, na het kopen van de auto, ontzettend veel onderhoud hebt aan de auto. En of je nu teveel betaalt voor een occasion of dat je een auto koopt waar je ontzettend veel onderhoud aan hebt, dit is allebei heel erg zonde van je geld! Het doen van een kentekencheck en het opvragen van het schadeverleden van een auto kan je een hoop geld besparen en zorgt ervoor dat je niet teleurgesteld wordt in de tweedehands auto die je hebt gekocht.

 

Moet ik het schadeverleden ook achterhalen als ik een auto verkoop?

Ook als jij een auto gaat verkopen, is het belangrijk om het schadeverleden van de auto te achterhalen. Je weet tenslotte niet wat de vorige eigenaren met de auto gedaan hebben en hoeveel schade zij gereden hebben, maar jij wil wel weten voor hoeveel geld je de auto weer kunt verkopen. Dit geldt ook voor mensen die auto’s opkopen. Check eerst het schadeverleden, voordat je een occasion koopt, want je wil hier niet teveel voor betalen en de verkoper van de auto vertelt misschien niet de waarheid over de staat waarin de auto verkeert.

 

Conclusie

Wil jij een leuke tweedehands auto kopen of verkopen? Ben je opkoper van auto’s? In al deze gevallen is het verstandig om het schadeverleden van de auto die je op het oog hebt of die je wil verkopen op te vragen. Het schadeverleden opvragen kan via een kentekencheck. Bij een kentekencheck voer je online het kenteken van een auto in, waarna je informatie over deze auto te zien krijgt. Deze informatie bevat onder andere de schade die een auto gereden heeft. Deze schade heeft invloed op de verkoopwaarde van de auto en de verkoopwaarde is weer belangrijk omdat jij niet teveel voor de auto wil betalen.

Primaquatre Renault auto

Renault Concept Cars

Concept cars zijn prototypen of studiemodellen van auto’s. Concept cars worden gebruikt om te kijken of een auto werkt zoals hij moet werken, maar ook om te kijken of een bepaald model een beetje populair is bij het publiek. Als dit het geval is, weten de makers van de auto dat de auto waarschijnlijk goed verkocht zal worden, wanneer deze in de verkoop gaat. Na ons eerdere bericht over een Peugeot Concept car is het nu de beurt aan Renault.

 

Renault concept cars

Ook van Renault zijn er een heleboel concept cars. Dit zijn niet alleen de concept cars van tegenwoordig, maar er zijn vroeger ook een heleboel concept cars ontworpen, zoals het prototype van de Primaquatre Renault auto, of het prototype van de Renault CX15 of de Renault Vesta. Renault maakt altijd concept cars van alle nieuwe ideeën, zodat Renault zeker weet dat auto’s die nieuw geïntroduceerd worden op de markt, echt gewild zijn op de markt.

Primaquatre Renault auto
Primaquatre Renault auto

 

Het merk Renault

Renault is een Frans merk, genoemd naar de Franse fabrikant Louis Renault. Deze Louis Renault heeft ooit in 1898 zelf een auto ontworpen. De auto wordt zo goed ontvangen, dat Louis Renault zijn oude baan op kan zeggen en zich kan gaan bezighouden met het ontwerpen van auto’s die naar hemzelf vernoemd zullen worden. Inmiddels is Renault uitgegroeid tot één van de meest succesvolle Franse automerken. Dit merk wordt niet alleen enorm veel verkocht in Frankrijk, maar ook in andere Europese landen worden er veel Renaults verkocht. Tegenwoordig worden er ook luxere Renault varianten ontworpen, zoals auto’s uit de Alpine series. Ook van deze series worden er altijd eerst concept cars gemaakt, zodat er gekeken kan worden of de auto bevalt, zowel bij de makers als bij het publiek.

Peugeot Fractal

Peugeot Concept Cars

Concept cars zijn prototypen of studiemodellen van auto’s. Concept cars worden gebruikt om te kijken of een auto werkt zoals hij moet werken, maar ook om te kijken of een bepaald model een beetje populair is bij het publiek. Als dit het geval is, weten de makers van de auto dat de auto waarschijnlijk goed verkocht zal worden, wanneer deze in de verkoop gaat.

Peugeot concept cars

Peugeot Fractal

Peugeot heeft een heleboel concept cars: auto’s die gebruikt worden om te testen of de auto goed valt in de markt. Peugeot heeft tegenwoordig een heleboel concept cars, zoals de Traveller i-LAB, maar ook de Peugeot Fractal waarmee Peugeot zich op compleet nieuw terrein begeet. De Peugeot Fractal is een elektrische auto, voorzien van een Peugeot i-Cockpit. Ook maakt Peugeot concept cars voor heel ander soort auto’s, zoals de Foodtruck Peugeot. Dit is een auto die bedacht is door het Peugeot Design Lab en deze auto is afgestemd op de nieuwste hypes van tegenwoordig.

Het merk Peugeot

Het merk Peugeot is een Frans automerk dat is vernoemd naar de familie Peugeot, die ook uit Frankrijk kwam. Deze familie had eerst een bedrijf op het gebied van gelamineerd staal voor gereedschappen en horlogeveren, maar later nam Armand Peugeot het voortouw in het produceren van rijwielen. En van het één komt het ander… na het produceren van rijwielen was het geen grote stap meer naar het produceren van voertuigen met een motor. Peugeot werd succesvoller dan in eerste instantie werd gedacht en inmiddels is Peugeot uitgegroeid tot één van de meest verkochte automerken in Europa en één van de meest succesvolle automerken uit Frankrijk, naast Renault en Citroën. Volgende week zullen we het hebben over de Renault concept cars.